Bu etkinlik çevrimiçi gerçekleşecektir. Kayıt formu ↓
Kuir Makas'ın sekizincisinde, LGBTİ+’ların “öteki” ve “yabancı” ilan edildiğinde destek bulduğu iddia edilen uluslararası kuruluşların desteklerinin ve fonlarının hareketin neresinde durduğunu tartışmak için bir araya geliyoruz.
LGBTİ+’ların devlet tarafından eşit vatandaşlık haklarından nasıl mahrum bırakıldığını, bu reddin nasıl gerçekleştiğini ve LGBTİ+ örgütlerinin dayanışma inşa etme ve bağışçılarla ilişkiler kurma deneyimlerine odaklanarak buradaki temasları incelediği yüksek lisans tezinde Balcı, bu süreç boyunca güç dinamikleri içinde daha yüksek konumları işgal eden hem yerel hem de uluslararası otoritelerin sürekli olarak LGBTİ+’ların iradelerini göz ardı ettiğini ileri sürüyor. Nihayetinde LGBTİ+’lar, bir yandan otoriteler ve devlet ile kurulmuş çerçeveler içinde "öteki" olarak tasvir edilirken diğer taraftan da uluslararası toplum tarafında "güçlendirme" arasında sıkışırlar.
Tezinde makbul vatandaş olarak görülmeyen LGBTİ+’ları devletin ötesinde, uluslararası destek ve dayanışma aradıkları alanlarda yaşadıklarını ve uluslararası alandaki hiyerarşilerin örgütlenme pratiklerine etkilerini görünür kılan Balcı ile etkinliğimizde, LGBTİ+’ların “öteki” ve “yabancı” ilan edildiğinde destek bulduğu iddia edilen uluslararası kuruluşların destek ve fonlarının hareketin neresinde durduğunu tartışmak ve “yabancı” olma deneyiminin hem Türkiye’de hem de uluslararası alanlarda lubunyalara hissettirdiklerini paylaşmak için bir araya geleceğiz.
28 Kasım saat 19:00’daki Kuir Makas’a kaydolmak için linke tıklamanız yeterli.
Etkinlikte özellikle Holokost’tan sağ kurtulan heteroseksüel kadınların anlatıları ve tanıklıkları aracılığıyla bilgi edinebildiğimiz lezbiyen ve kuir kadın deneyimlerine odaklandık. Ayrıca Nazi toplama kamplarında kadınların, özellikle kuir kadınların zorluklar karşısında nasıl konumlandıklarını ve mücadele ettiklerini konuğumuzdan dinledik.